Blog

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, ook in de vakantiestress belandt?

Vakantie, ‘er even tussenuit’, is een bijzonder fenomeen. Sta je er wel eens bij stil hoe we ons er massaal op richten? Sterker nog; dat we zijn gaan denken niet zonder te kunnen.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, hoe is het met je ?

“Hallo of Hoi , hoe is het met je?” is een vaak gehoorde begroeting. Het antwoord op deze vraag is meestal heel kort: “Goed!”. Dat is opmerkelijk want vervolgens gaat het gesprek nog al eens over allerlei besognes.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand , hoe komen mijn keuzes tot stand?

Ik ben een ware fiets liefhebber. Mijn goede seizoenen komen er aan. In de winter houd ik mijn conditie o.a. spinnend op peil. Spinnen doe je op een stilstaande fiets meestal op muziek of wat in mijn oren dreunt als ‘herrie’. Hoe licht of zwaar je trapt stel je zelf in.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand , heb ik het belangrijkste zelf in de hand?

Het is half februari en elke dag wordt het enkele minuten langer licht. Als de zon maar even schijnt dient zich het voorjaar meteen voelbaar aan. De eerste krokussen hebben zich uit de aarde omhoog gewurmd.

Wie is het gelukkigst in dit land?

Heb jij je voornemens al klaar voor 2015? Het is een bijzonder fenomeen van ons mensen om bij een jaarwisseling vooruit te kijken naar nieuw geluk. Velen willen dat verdienen door iets te laten. Anderen hopen in blijheid te veranderen door iets te krijgen.

Wat legt Kerst in onze hand?

Kerst en coaching hebben met elkaar te maken. Ik kom hierop door een geleide meditatie die ik verzorgde bij een niet religieuze kerstviering. Het ontroerde mensen en ik werd nog meer doordrongen van de mooie boodschap van Kerst.

.......krijg jij het goede ook zomaar in je hand?

Ik geniet ervan mijn kadootjes te delen. Ik ben vaak verrukt over hoe het leven in elkaar steekt en wil dat niet voor mezelf houden. Mijn geloof in het goede is Sinterklaas dan ook ontgroeid. Ik zie steeds beter hoe er voor me gezorgd wordt en mijn ‘ikje’ niet zo doorslaggevend is.