Wie is het gelukkigst in dit land?

Heb jij je voornemens al klaar voor 2015? Het is een bijzonder fenomeen van ons mensen om bij een jaarwisseling vooruit te kijken naar nieuw geluk. Velen willen dat verdienen door iets te laten. Anderen hopen in blijheid te veranderen door iets te krijgen. Wat ze gemeen hebben is dat de aanleiding voor hun geluk er nog niet is. En is dat zo? Laat je niet veel geluk aan je voorbij gaan door zo vooruit te kijken? De bril van verlangen waardoor je kijkt kan al snel een montuur van gemis worden. Ontevredenheid ligt immers direct op de loer als je toekomstig geluk in beeld brengt.

Hoe zou het zijn om gelukkig te zijn met wat er is? Wat kan je daarbij helpen? De snelste manier om geluk te ervaren is elk denkbeeld dat je er over hebt los te laten; schrap de plaatjes uit je denken over wat nog nodig is om gelukkig te zijn. Dat geldt ook voor hoe jij je zou moeten voelen als waanzinnig gelukkig mens. Als je van dat alles maar een fractie los laat zul je merken dat je meer oog krijgt voor wat er in jouw leven al aan geluk is. Je hebt daarvoor geen bril nodig, sluit je ogen en maak je voor eventjes los van je onverzadigbare wereld om je heen en in jezelf. Jouw geluk is er al, niet daar en dan maar hier en nu! Op elk moment in 2015 kan dat, ik wens je de ervaring toe!