Info over coachend advies

Wanneer een coachend advies?

Niet altijd is het noodzakelijk om een traject van meerdere gesprekken aan te gaan. Soms heb je behoefte om ‘tegen iemand aan te praten’. Graag doe je dat bij iemand waar je vertrouwen in hebt. Dat kan zijn als mens maar ook vanwege iemands levenservaring of deskundigheid. Zit je in zo’n situatie en denk je dat ik de juiste persoon voor je ben dan kun je een beroep op me doen voor één of hooguit enkele gesprekken om een bepaalde situatie vlot te trekken.

Wat is een coachend advies?

Ik zal mijn adviserende rol invullen vanuit een coachende houding en er voor zorgen dat jij helder krijgt wat je te doen staat. Jij bent immers gediend met jouw oplossing of keuze, niet die van mij. Ik zal uiteraard putten uit mijn ervaringen en kennis maar zal je eerst helpen je vraag te verduidelijken. Zo krijg je zicht op wat je echt nodig hebt. Pas dan ga je op zoek naar je opties of oplossingsrichtingen en zal ik daarop reageren; jij maakt vervolgens zelf de keuze.

Hoe gaat het in zijn werk?

Simpel; je maakt een afspraak. Of legt me eerst per telefoon of mail je situatie voor. Dan zal ik je aangeven of ik verwacht je adviserend van dienst te kunnen zijn. Ook maak ik vooraf duidelijk wat de kosten zijn. Ga je akkoord dan maak ik op korte termijn ruimte in mijn agenda. Meestal is een gesprek van 1,5 a 2 uur voldoende. Jij bepaalt aan het eind of je verder kunt of behoefte hebt aan een vervolgafspraak.